НА БУБЊУ ОТВОРЕНА НОВА СЦЕНА КУЛТУРЕ ГРАДА
26.08.2011

Након вишемесечних активности на уређењу Амфитетара у Спомен парку „Бубањ“, пред око хиљаду посетилаца, пројекцијом играног филма „Случај Хармс“ редитеља Слободана Пешића, у овој зеленој оази Града Ниша, отпочела су дешавања у култури.У поздравној речи председника Градске општине Палилула, проф.др Игора Новаковића, члана општинског Већа, Бобана Микића и директора установе Нишки културни центар, Срђана Савића, наглашено је велико задовољство што ће спомен парк „Бубањ“, који се налази на територији општине Палилула, коначно добити садржаје који ће га приближти грађанима Ниша и заинтересованим туристима.

Захваљујући финансијским средствима из пројеката општине Палилула и подршке Града отпочеле су активности на уређењу овог простора али и осмишљавање програма дешавања у култури попут пратећих програма Филмских сусрета, Хорских свечаности, драмских представа. Значајне су и активности организација цивилног друштва које се традиционално одржавају на Бубњу.

За промоцију овог простора, посебно Летње позорнице, Нишки културни центар и Дирекција филмских сусрета одабрали су пројекцију филмске драме „Случај Хармс“. Ослоњена на биографију песника Данила Ивановича Хармса, протагонисту славне совјетске авангарде који је трагично завршио у стаљинистичким чисткама 1942, ова драма представља снажну осуду стаљинизма. Филм је добио бројна признања на домаћим и међународним фестивалима.